Hvorfor ID-merke kjæledyr?

ID-merker du din hund eller katt øker du sannsynligheten for at den kommer tilbake til deg dersom den blir borte. Hvert år kommer et ukjent antall kjæledyr bort fra sine eiere. Noen blir drept eller skadet i trafikken, noen blir bare borte, og noen få blir stjålet. Mange bortkomne kjæledyr blir tatt hånd om, men det kan ofte være vanskelig å finne eieren. Umerkede kjæledyr blir i verste fall avlivet dersom ikke eieren kan lokaliseres. For de fleste eiere betyr det mye å få rede på dyrets skjebne. Det er tross alt bedre å vite at kjæledyret er dødt enn å leve i det uvisse.

En sikker individ-identifikasjon er en forutsetning i forbindelse med avl, sykdomsbekjempelse, handel, utstillinger, konkurranser, forsikring, grensepasseringer, forskning og avklaring av eierforhold. Før tegning av forsikring er det naturlig at kjæledyret er ID-merket.

Fordelene med mikrochipmerking er først og fremst at det er en varig og sikker merkemetode, merkingen påfører ikke dyret smerte og metoden kan benyttes allerede kort tid etter fødsel. En annen fordel er at det er umulig å forfalske en mikrochip.

Tekst lånt fra DyreID sine sider.

Kolbotn Dyreklinikk
Sofiemyrveien 6,
1412 Sofiemyr