En ultralydundersøkelse kan være et verdifullt steg i flere utredninger. Her kan vi undersøke alle de indre organene i bukhulen, slik som lever, nyrer, livmor, urinblære, bukspyttkjertel, mm, og vurdere om det foreligger noen unormale endringer. Det betyr at ultralyd ofte er av stor verdi dersom man f.eks mistenker livmorsbetennelse, dyret har oppkast eller diaré over tid, mistanke om urinstein, og mye mer. I løpet av 2024 vil vi også kunne tilby ultralydundersøkelse av hjertet, som vi anbefaler dersom veterinæren hører en suselyd på hjertet. 

Hos oss er det veterinærene Idunn Langbakk og Therese Traubel som utfører de mest avanserte ultralyd undersøkelsene; begge har mye kursing og lang erfaring. Ultralydapparatet vårt er et moderne og avansert apparat som vi nylig har oppgradert. I kombinasjon utgjør dette et solid ultralydtilbud som vi er stolte av!
 
Avhengig av hvor omfattende ultralydundersøkelse ditt dyr trenger, kan undersøkelsen gjøres på våkne dyr, men ofte krever det at dyret får noe å slappe av på (sedasjon). Dette kan være nødvendig for at dyret skal ligge helt stille, da bevegelse vil gi utydelige bilder. Dersom dyret ditt skal sederes, skal det faste i forkant (altså ikke spise mat). Hvor lenge dyret ditt skal faste varierer basert på flere faktorer, så ta gjerne kontakt med klinikken dagen i forkant dersom du ikke har fått spesifikk beskjed. 
Kolbotn Dyreklinikk
Sofiemyrveien 6,
1412 Sofiemyr